Mėsa su sūriu: | |
4x150 g | Kitchen me sausai brandintos jautienos maltiniai |
žiupsnelis | druskos, pipirų |
šaukštas lydyto | sviesto kepti |
4 gabalėlia | sūrio mėsainiams |
Bandelės: | |
6 | saldžios bulvės (batatai) |
2 | kiaušiniai |
1 stiklinė | kukurūzų miltų |
žiupsnelis | druskos, pipirų |
1/2 arbatinio šaukštelio | ciberžolės |
pagal preikį | sezamo sėklyčių |
pagal poreikį | vandens |
Garnyras: | |
200 g | šaldytų žaliųjų šparaginių pupelių |
šaukštas | lydyto sviesto kepti |
žiupsnelis | druskos ir pipirų |
Padažas: | |
2-4 v.š. | adžikos padažo |
1 | raudonasis svogūnas |
1 | citrinos sulčių |
Gaminame bandeles:
Saldžiąsias bulves (batatus) nuskuskite, supjaustykite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nupilkite dalį sunkos į puodelį ir sutrinkite košę, įmuškite kiaušinius, įberkite ciberžolės, pipirų, druskos, supilkite kukurūzų miltus ir viską išmaišykite. Drėgnomis rankomis formuokite paplotėlius ir dėkite į skardą ant kepimo popieriaus. Dar drėgnomis rankomis išlyginkite bandelių paviršių, užberkite sezamo sėklyčių ir kepkite 180*C orkaitėje apie 20-25 min., kol gražiais apskrus. Iš dviejų iškeptų paplotėlių pagaminsite vieną mėsainį.
Kepame mėsą:
Keptuvėje su lydytu sviestu pakepkite iš abiejų pusių mėsą, pabarstykite druska, kepkite tiek minučių, kiek norite: 3-5-8 min., iš abiejų pusių, priklauso, ar mėgstate nepilnai ar pilnai iškeptą mėsą. Pagardinkite pipirais. Uždėkite ant iškeptos mėsos sūrio ir dar po dangčiu palaikykite kelias minutes, kad sūris pasilydytų.
Šparagines pupeles pakepkite keptuvėje su sviestu ir prieskoniais.
Iškeptas bandeles patepkite adžikos padažu, dėkite mėsą su sūriu, ant viršaus uždėkite keptų pupelių, svogūno griežinėlių, užspauskite citrinos sulčių ir dar ant viršaus uždėkite adžikos padažu pateptą bandelę. Persmeikite smeigtuku.
Skanaus!
Receptas sukurtas bendradarbiaujant VIRŠ OBELŲ.