50 g | KOTANYI imbiero |
5–6 skiltelių | česnako |
1/2 | raudonos aitriosios paprikos |
1 saujos | svogūnų laiškų |
6–7 šaukštų | OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus |
1 šaukšto | Sičuano pipirų |
Žiupsnelio | KOTANYI keturių pipirų mišinio |
Žiupsnelio | KOTANYI maltos kalendros |
3 šaukštų | SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažo „Originalus“ |
1 šaukštelio | DANSUKKER auksaspalvio sirupo |
1 šaukšto | KIKKOMAN sojų padažo |
½ stiklinės | TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto) |
1 | NATUR COMPAGNIE ekologiško jautienos sultinio kubelio |
1 pakelio | KITCHEN ME brandintos jautienos antrekoto didkepsnio Rib Eye |
1 saujos | shimeji grybų |
1 saujos | sojų daigų |
1 saujelės | kalendrų lapelių |
Keleto | baziliko lapelių |
2–3 riekelių | VILNIAUS juodos raikytos duonos Močiutės |
KOTANYI imbierą, česnaką, raudoną aitriąją papriką ir svogūnų laiškus susmulkinkite.
2. ZYLE keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus ir jame
apkepkite smulkintą imbierą, česnaką, aitriąją papriką ir svogūnų laiškų baltąją dalį apie 2
min.
3. Į keptuvę sudėkite Sičuano pipirus, KOTANYI keturių pipirų mišinį bei maltą kalendrą.
Gerai išmaišykite ir pakepkite apie 2 min.
4. Sudėkite SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažą „Originalus“, DANSUKKER
auksaspalvį sirupą, KIKKOMAN sojų padažą. Įpilkite TICHĖ natūralaus mineralinio
vandens ir įtrupinkite NATUR COMPAGNIE ekologišką jautienos sultinio kubelį.
Išmaišykite ir patroškinkite 3–4 min.
5. KITCHEN ME brandintos jautienos antrekoto didkepsnį „Rib Eye“ supjaustykite plonomis
juostelėmis ir sudėkite į keptuvę.
6. Kitoje keptuvėje įkaitinkite rapsų aliejų.
7. Į troškinamą jautieną sudėkite shimeji grybus ir gerai išmaišykite.
8. Į lėkštę dėkite sojų daigus, ant viršaus uždėkite troškintą jautieną su grybais. Viską užpilkite
karštu aliejumi.
9. Papuoškite likusiais svogūnų laiškais, kalendrų bei baziliko lapeliais. Patiekite su
VILNIAUS juoda raikyta duona „Močiutės“.
Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai