Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Keptos jautienos salotos su įvairiaspalviais pomidorais ir avokadų padažu
ingredientai
220 g KITCHEN ME sausai brandintos jautienos antrekoto didkepsnio be kaulo Rib Eyejautienos
1 šaukšto aliejaus (kepimui)
1 sunokusio avokado
½ šaukštelio DANSUKKER cukraus Farinas
1 žaliosios citrinos sulčių
Žiupsnelio KOTANYI malto kumino
Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su druska
Žiupsnelio KOTANYI malto imbiero
1 saujos kalendrų
1 skiltelės česnako
100 ml alyvuogių aliejaus
2 saujų įvairiaspalvių pomidorų
1 saujos įvairių salotų lapų
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

Keptos jautienos salotos su įvairiaspalviais pomidorais ir avokadų padažu

apie 20 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. KITCHEN ME sausai brandintą jautienos antrekoto didkepsnį be kaulo „Rib Eye“ pagardinkite KOTANYI druska ir juodaisiais pipirais iš abiejų pusių.
  2. Kepkite įkaitintame aliejuje po 2 min. iš abiejų pusių.
  3. Avokadą sumaišykite kartu su DANSUKKER cukrumi „Farinas“, žaliosios citrinos sultimis, KOTANYI prieskoniais, saujele kalendrų, česnaku ir alyvuogių aliejumi. Pagardinkite druska ir sutrinkite virtuviniu trintuvu iki vientisos konsistencijos.
  4. Į lėkštę dėliokite stambiai pjaustytus įvairiaspalvius pomidorus, salotų lapus. Dėkite iškeptą ir juostelėmis supjaustytą jautienos didkepsnį. 
  5. Viską gausiai apšlakstykite avokadų padažu ir papuoškite kalendrų lapeliais.

 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą