2 pakuotės (2 x 220 g) | KITCHEN me Jautienos brandintas steikas |
Pagal skonį | Druska (kepsniui) |
Pagal skonį | Švž. Malti pipirai (kepsniui) |
1 v.š. | Sviestas (kepsniui) |
1 stiklinė | Plonais šiaudeliais pjaustyta salieros šaknis |
1 stiklinė | Plonais šiaudeliais pjaustytas kopūstas |
1 v.š. | Smulkintos petražolės |
4 v.š. | Kanapių aliejus |
0,5 | Citrinų sultys |
1 v.š. | Skrudintos maltos kanapių sėklės |
1 vnt. (mažas) | Svogūnas |
3 vnt. | Smulkinta sūdytų ančiuvių filė |
Pagal poreikį | Lydytas sviestas (kepimui) |
1 stiklinė | Jautienos sultinys |
Šlakelis | Brendis |
1 a.š. | Konservuoti žalieji pipirai |
Pagal skonį | Druska (padažui) |
1 a.š. | Sviestas (padažui) |
Kepsnius (kepsniai turi būti kambario temperatūros) dėkite į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę. Pabarstykite druska, pipirais. Vieną pusę kepkite 2 minutes. Apverskite, vėl pabarstykite druska, pipirais, sudėkite sviestą ir kepkite dar 2 minutes. Kepimo metu palaistykite ištirpusiu sviestu. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.
Salotoms sumaišykite kopūstus ir salierus su kanapių aliejumi, citrinos sultimis ir skrudintomis kanapių sėklomis. Pasiskrudinti kanapių sėklas labai lengva. Sudėkite kanapių sėklas į įkaitintą keptuvę ir nuolat maišydami kepinkite kol jos pradės sproginėti ir pasklis malonus kvapas. Sėklas išpilkite į lėkštelę ir palikite atvėsti. Sugrūskite sėklas grūstuve arba sumalkite kavamale.
Padažui svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite su sviestu, baigiant kept sudėkite smulkintus ančiuvius. Supilkite jautienos sultinį, brendį. Virkite, kol nugaruos pusę skysčio. Padažą sutrinkite smulkintuvu ir pertrinkite per sietelį. Sudėkite į padažą konservuotus pipirus, užvirkite. Įmaišykite sviestą.
Dėkojame Bulviukose.lt už receptą!