Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Jautienos troškinys su jautienos didkepsniu
ingredientai
3x220 g Kitchen me sausai brandinto jautienos didkepsnio
2 didelės morkos
1 didelis svogūnas
500 ml jautienos sultinio
200 ml raudono vyno
100 g pievagrybių
2 šaukštai miltų
2 šaukštai pomidorų padažo
3 skiltelės česnako
1 čili pipiras
žiupsnelis raudonėlio
žiupsnelis čiobrelio
pagal skonį druskos ir pipirų

Jautienos troškinys su jautienos didkepsniu

60min.
4 asmenims
Gaminimas

Jautieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, papipirinti, pagardinti druska.
Svogūnus supjaustyti pusžiedziais, morkas griežineliais.
Keptuvėje ant didelės kaitros keptuvėje (arba puode kuriame gaminsit troškinį orkaitėje) pakepiname jautieną. Mėsą turi apskrusti. Išimame iš keptuvės ir dedame į troškinimui skirtą puodą.
Keptuvėje kur kepė jautiena pakepiname svogūnus, morkas, česnakus,pomidorų padažą. Beriame prieskonius, miltus. Išmaišome. Pilame 100 ml sultinio ir maišant kelias minutes patroškiname Sudedame į puodą prie jautienos visa keptuvės turinį, supilame vyną, likusį sultinį, ir uzdengus dangčiu troškiname 160 C orkaitėje 2 val. Laikas nuo laiko pamaišome. Kai mėsa bus minkšta, sudedame smulkintus pievagrybius, čili pipirą ir dar patroškiname 10 min.
Skanaus.

 

Už receptą dėkojame Samčio užrašams.

Atgal į receptų sąrašą