Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Jautienos „T-bone“ kepsnys su daržovėmis
ingredientai
1 vnt. jautienos T-bone kepsnio Kitchen me
truputėlį Lydyto sviesto kepimui
žiupsnelis druskos, šviežiai maltų pipirų
Padažui:
3 šaukštų smulkintų petražolių
0,5 vnt. smulkiai pjaustyto raudono svogūno
1 skiltelė smulkiai pjaustytos česnako
4 vnt. smulkiai pjaustytų sūdytų ančiuvių filė
1/3 siklinės alyvuogių aliejaus
1/2 šaukštelio cukraus
žiupsnelis druskos, šviežiai maltų pipirų
2 šaukštų kadagių acto (arba raudono vyno acto)
Taip pat reikės:
kelių morkų
10 vnt ridikėlių
pagal poreikį aliejaus
žiupsnelis druskos
Apie 10 jaunų mažų burokėlių
2 saujų smulkintų burokėlių lapų
Šlakelio citrinos sulčių
pagal poreikį Lydyto sviesto kepimui
Kelių šaukštų raugintų burokėlių lapų arba kitokių raugintų daržovių

Jautienos „T-bone“ kepsnys su daržovėmis

40min
2 porcijos
Gaminimas

Jautieną dėkite  į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę.Vieną pusę kepkite 3 minutes. Apverskite sudėkite sviestą ir kepkite dar 3 minutes. Kepimo metu palaistykite ištirpusiu sviestu. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Iškepusius kepsnius pabarstykite druska, pipirais, padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti. Jei kepsnys labai didelis, pabaikite jį kept orkaitėje.

Padažui sumaišykite išvardintus produktus.

Burokėlius nuplaukite, suvyniokite į foliją ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Išimkite, atvėsinkite, nulupkite. Prieš patiekiant apkepkite su sviestu, pagardinkite druska. Baigiant kept burokėliams, į tą pačią keptuvę sudėkite burokėlių lapus ir trumpai apkepkite. Pagardinkite druska, citrinos sultimis.

Morkas ir ridikėlius aptepkite aliejumi, pagardinkite druska ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių.

Patiekite kepsnius su padažu, keptomis ir raugintomis daržovėmis.

 Dėkojame bulviukose.lt už receptą!

Atgal į receptų sąrašą