440 g | Brandintos jautienos didkepsnių Rib Eye |
prieskoniai Rub | |
aliejus | |
Garnyrui: | |
mažų šviežių bulvyčių | |
pomidorų | |
svogūno | |
česnako | |
druskos | |
šv. krapų | |
Vyno padažui: | |
150 ml | raudonojo vyno |
50 ml | riebios grietinėlės |
50 ml | mėsos sultinio |
1 vnt | nedidelis svogūnas |
pagal poreikį | krapai, pipirai, druska, rudojo cukraus |
Padažo gaminimas :
1.Su smulkintu svogūnu užvirkite vyną.Verdame kol rūgštis nugaruos ir vynas sutirštės.
2.Pilkite sultinį ,druską,cukrų,pipirus.
3.Toliau pilkite grietinėlę ,dėkite krapus ir pavirkite iki padažas sutirštės.
Garnyro gaminimas :
1.Bulvytes gerai nuplaukite ir apvirkite.Skusti nereikia.
2.Pomidorus pjaukite pusiau ir apibarstykite druska ir pašlakstykite aliejumi.
3.Bulvytes apšlakstykite aliejumi ,išspauskite česnaką,berkite kmynų ,druskos ir viską išmaišykite.
4.Į kepimo skardą dėkite bulvytes ,šalia pomidorus ir pjaustytą svogūną.
5.Indą dėkite į orkaitę ir kepkite iki bulvytės apskrus.
Steikas :
1.Steiką apibarstykite prieskoniais.
2.Stipriai įkaitinkite keptuvę .Galite įpilti šiek tiek aliejaus.Kai pasirodys dūmai dėkite steiką ir kepkite ant visos kaitros.Kepkite 4 min kiekvieną pusę .Mėsos kepant nevartykite ir nesijaudinkite ,kad dūmų bus pilna virtuvė.Atsidarykite langą
Dėkojame Skanu, gražu ir su meile... Rita už receptą!