Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Jautienos steikas su vyno padažu
ingredientai
440 g Brandintos jautienos didkepsnių Rib Eye
prieskoniai Rub
aliejus
Garnyrui:
mažų šviežių bulvyčių
pomidorų
svogūno
česnako
druskos
šv. krapų
Vyno padažui:
150 ml raudonojo vyno
50 ml riebios grietinėlės
50 ml mėsos sultinio
1 vnt nedidelis svogūnas
pagal poreikį krapai, pipirai, druska, rudojo cukraus

Jautienos steikas su vyno padažu

60 min
2 porcijos
Gaminimas

Padažo gaminimas :
1.Su smulkintu svogūnu užvirkite vyną.Verdame kol rūgštis nugaruos ir vynas sutirštės.
2.Pilkite sultinį ,druską,cukrų,pipirus.
3.Toliau pilkite grietinėlę ,dėkite krapus ir pavirkite iki padažas sutirštės.
Garnyro gaminimas :
1.Bulvytes gerai nuplaukite ir apvirkite.Skusti nereikia.
2.Pomidorus pjaukite pusiau ir apibarstykite druska ir pašlakstykite aliejumi.
3.Bulvytes apšlakstykite aliejumi ,išspauskite česnaką,berkite kmynų ,druskos ir viską išmaišykite.
4.Į kepimo skardą dėkite bulvytes ,šalia pomidorus ir pjaustytą svogūną.
5.Indą dėkite į orkaitę ir kepkite iki bulvytės apskrus.

Steikas :
1.Steiką apibarstykite prieskoniais.
2.Stipriai įkaitinkite keptuvę .Galite įpilti šiek tiek aliejaus.Kai pasirodys dūmai dėkite steiką ir kepkite ant visos kaitros.Kepkite 4 min kiekvieną pusę .Mėsos kepant nevartykite ir nesijaudinkite ,kad dūmų bus pilna virtuvė.Atsidarykite langą

 Dėkojame Skanu, gražu ir su meile... Rita už receptą!

Atgal į receptų sąrašą