2x200 g | Kitchen me sausai brandintos jautienos didkepsnių |
2 v.š. | alyvuogių aliejaus |
1 maža | cukinija |
1 | kiaušinis |
100 g. | virtų raudonųjų lęšių |
1 nedidelė | paprika |
1 v.š. | graikiško jogurto |
1 skiltelės | česnako |
pagal skonį | Druska, pipirai, džiovinti raudonėliai |
3 v.š. | tarkuoto kietojo sūrio |
Padažui/marinatui (po kepimo) | |
2 v.š. | citrinos sulčių |
Druska, pipirai | |
1 a.š. | česnako miltelių |
Šakelės | šviežių čiobrelių |
1 a.š. | agavų sirupo |
1 v.š. | granatų sulčių (100%) koncentrato |
Kelias val. iki kepimo mėsa ištraukiama iš šaldytuvo, kad atšiltų iki kambario temperatūros.
Orkaitė įkaitinama iki 180 C. Dubenyje sumaišomi virti lęšiai, kiaušinis, smulkiai pjaustyta cukinija, paprika, jogurtas, smulkintas česnakas, druska, pipirai, raudonėliai ir sūris. Kepimo forma ištepama alyv.aliejumi ir gauta masė supilama ir kepama 40 min. orkaitėje.
Prieš kepant nuplaunama, nusausinama, įtrinama alyvuogių aliejumi ir kepama ant didelės kaitros tiek, kiek norite, kad būtų iškepęs vidus (yra keletas steikų iškepimo lygių, kiekviena pusė kepama nuo 3 iki 6 min.).
Padažo ingredientai susmulkinami trintuvu. Iškepusi mėsa dedama ant folijos, užpilama padažu ir apklojama 10 min. pasibrandinti.
Patiekiama su mėgstamomis daržovėmis, papildomai apšlaksčius granatų sultimis.
SKANAUS!
Už receptą dėkojame Tina gamina .