- Nuplaukite ir užkaiskite šviežias bulvytes su lupena ir virkite iki kol suminkštės. Išvirus nukoškite ir dėkite į keptuvę su trupučiu aliejaus. Bulvytes gerai apkepinkite, pabarstykite druska, krapais.
- Pasiruoškite padažą: susmulkinkite svogūnus, supjaustykite Serano kumpį, krapus. Su trupučiu aliejaus pakepinkite kumpį, sudėkite svogūnus, dar pakepinkite ir supilkite grietinėlę. Pagardinkite maltais pipirais, druska, krapais ir kaitinkite padažą kol sutirštės.
- Gerai nusausintus steikus aptepkite aliejumi ir dėkite į labai gerai įkaitintą storapadę keptuvę. Nuo gerai įkaitintos keptuvės turi rūkti dūmelis. Pigios ir lengvos keptuvės kepti steiką netinka .Keptuves rinkitės sunkias, storapades, geriausiai pagamintas iš ketaus.
- Mėsą kepkite apie 2 min. kiekvieną pusę. Neperkepkite. Iškeptą steiko pusę pabarstykite druska ir pipirais.Uždenkite ir palikite apie 10 min.pailsėti.
- Tuo tarpu pašildykite padažą, bulvytes ir tiekite su šviežiomis daržovėmis.
Skanių akimirkų !!!
Už receptą ir nuotraukas dėkojame Skanu, gražu ir su meile....Rita.