- Pasiruoškite salotas: pasmulkinkite cikorijos lapus bei gūžines salotas, sumaišykite su sultenės bei rukolos lapais. Sudėkite į salotų dubenį. Ant stalo patiekite kartu su alyvuogių aliejaus bei balzaminio acto indeliais.
- Saldžias bulves nuplaukite, odos nenulupkite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Apšlakstykite 1 arbat. š. kepimui skirto alyvuogių ar kokosų aliejaus. Dėkite į įkaitintą 200° C orkaitę ir kepkite apie 20 minučių. Stebėkite, kad nesudegtų.
- Pasiruoškite padažą: smulkiai supjaustykite šalotinius svogūnus ir pakepinkite juos svieste iki suminkštės bei taps permatomi. Supilkite vyną, dėkite medų, lauro lapą, žoleles. Kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes arba kol padažas ganėtinai nusiredukuos. Suberkite druską, atidėkite į šalį.
- Lengvai aliejumi patepkite griliaus keptuvę. Didkepsnius dosniai apibarstykite druska ir šviežiai maltais arba grūstais juodaisiais pipirais. Vienu metu keptuvėje kepkite tik vieną steiką. Kepkite ant didelės ugnies 1 minutę, tuomet karštį šiek tiek sumažinkite ir tą pačią pusę kepkite dar 2 minutes. Steiko nejudinkite kol kepa. Apverskite virtuvinių žnyplių pagalba ir kepkite kitą pusę 2-3 minutes. Nebandykite steiko perdurti peiliu, nes prarasite visas sultis. Ant ką tik iškepusio steiko udždėkite gabalėlį sviesto. Leiskite steikui kelias minutes ‘pailsėti’ prieš pjaustant ar patiekiant.
- Patiekite su orkaitėje keptomis saldžiomis bulvėmis, šalotų padažu ir šviežiomis salotomis. Skanaus!
Dėkojame kitchenjulie.com už receptą!