- Supjaustykite baklažanus riekelėmis. Sudėkite į kiaurasamtį ir pabarstykite druska.Palikite, kad nusivarvėtų ir dingtų kartumas. Nusausinkite.
- Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite šiaudeliais pjaustytas morkas ir paprikas. Daržovės turi išlikti traškios.
- Sudėkite traiškytas česnako skilteles ir dar pakepinkite. Kvepia nuostabiai.
- Berkite cukrų, balzamiką,sojos padažą ir viską maišykite kol cukrus ištirps.
- Pusėje stiklinės vandens ištirpinkite krakmolą ir supilkite į padažą.
- Baklažanų riekeles apkepkite ant griliaus keptuvės iš abiejų pusių ir padalinkite į tris dalis. Išmaišykite su šiltu padažu,dėkite imbierą.Tik nepadauginkite..Pabarstykite sezamo sėklų.
- Ryžius išvirkite vandenyje, nudažytame ciberžole. Kad nusidažytų ryžiai, - dėkite apie 1 a.š. ciberžolės.
- Didkepsnius kepkite įkaitintoje iki dūmo storapadėje keptuvėje su trupučiu aliejaus. Kiekvienai pusei 4-5 min.
- Druska ir pipirais gardinkite apkeptas puses.
- Iškeptus steikus palaikykite uždengtus šiltai apie 10 min. Po to supjaustykite ir patiekite su saldžiarūgščiais kinietiškais baklažanais ir ryžiais.
Skanių akimirkų !!!
Dėkojame Skanu, gražu ir su meile... Rita už receptą!