Prieš kepant steiką ,palaikykite mėsą kambario temperatūroje apie 40 min.
- Apvirkite bulves su lupena. Dėkite į skardą ir sutraiškykite bulvių trintuve. Ant kiekvienos bulvės dėkite gabaliuką prieskoninio sviesto. Galite papildomai pabarstyti druska. Bulves apkepkite orkaitėje iš abiejų pusių iki gražiai apskrus. Apskrudus apačiai atsargiai apverskite ant kitos pusės. Kol iškepsite steiką ir paruošite salotas, bulvės bus apskrudusios. Bulvių viršų barstykite šviežiais smulkintais krapais.
- Nuplaukite ir nusausinkite salotas, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite prieskoniais.
- Padažui ištirpinkite 1 šaukštą sviesto, apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, sudėkite grūstus pipirus, miltus ir išmaišykite. Supilkite grietinėlę ir kaitinkite iki sutirštės, tuomet supilkite citrinos sultis, pasūdykite. Galite įpilti šaukštą brendžio. Žalieji pipirai yra švelnesnio skonio nei juodieji, -juos galite dėti ir negrūstus arba stambiai grūstus.
- Mėsą nusausinkite ir patepkite aliejumi. Įkaitinkite storapadę keptuvę su trupučiu aliejaus iki maksimumo, kol pradės rūkti dūmai. Į įkaitintą keptuvę įdėkite jautienos didkepsnius ir nevartydami kepkite 3-4 min. kiekvieną pusę. Bus MEDIUM WELL, vidutiniškai iškepęs. Kepant po 3 min. kiekvieną pusę bus MEDIUM. Kepimo laikas priklauso ir nuo mėsos storio.Tik apkeptą pusę pabarstykite druska ir šviežiai maltais pipirais. Iškeptai mėsai leiskite 10 min. pailsėti uždengus dangčiu.
- Patiekite su traiškytomis bulvėmis ir salotomis.
Skanaus !!!
Už receptą dėkojame skanu, gražu ir su meile......Rita.