Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Jautienos steikas su keptomis daržovėmis
ingredientai
2x220 g RIB-EYE jautienos didkepsnis ( Kitchen me )
1 1/2 v. š. sviesto
1 v. š. tarkuoto imbiero
2 v. š. sojų padažo
1/2 raudonosios paprikos
8 vnt pievagrybiai
1/2 mažos cukinijos
1 vnt raudonasis svogūnas
8 vnt vynuoginiai pomidoriukai
5 vnt česnako skiltelės
2 v. š. alyvogių aliejaus
1 v.š čiobrelio lapelių
žiupsnelis druskos, pipirų

Jautienos steikas su keptomis daržovėmis

50 min
2 porcijos
Gaminimas
  1. Susmulkinkite  daržoves: grybus pusiau, cukiniją riekelėmis, papriką juostelėmis, svogūnus nedideliais ketvirčiais, na o pomidoriukus palikite  nepjaustytus. Viską sumaišykite  su aliejumi, įspauskite česnaką, suberkite čiobrelio lapus, druską su pipirais ir gerai išmaišykite. Viską kepkite apie 20 minučių orkaitėje, vidutinėje temperatūroje. Nepamirškite daržovių apversti!
  2. Įkaitinkite didelę keptuvę be riebalų ant vidutiniškos – aukštos ugnies. Dėkite didkepsnius ir kepkite iš abiejų pusių apie 1-2 minutes, kol gražiai paruduos. Perkelkite  į lėkštę.
  3. Į keptuvę įdėkite  sviestą, o jam ištirpus suberkite  tarkuotą imbierą. Maišykite  kepkite 30 sekundžių, tada supilkite sojų padažą ir dar kartą gerai išmaišykite. Sudėkite kepsnius atgal į keptuvę kartu su visomis jų išskirtomis sultimis, ir kepkite  dar 4 minutes, kas minutę juos vis apversdami. Patiekite  iškart. Mėgstantiems pilnai iškeptą kepsnį, kepkite keletu minučių ilgiau.

Už receptą dėkojame skaniai ir sveikai.

Atgal į receptų sąrašą