- Bulves gerai nuvalome ir išverdame pasūdytame vandenyje. Išvirusias bulves apšlakstome aliejumi, pagardiname druska ir pipirais, kepame įkaitintoje 200 laipsnių karščio orkaitėje, kol odelė apskrus.
- Varškės padažui: svogūno laiškus bei petražoles sumulkiname ir sumaišome su likusiais ingredientais.
- Iškepame steikus: kepsnius gerai nusausiname, aptepame aliejumi bei apibarstome druska ir pipirais. Steiką kepame sausoje, labai gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių po 2-3 minutes.
- Kai apskrunda steikai, šiek tiek sumažiname ugnį ir į keptuvę įdedame gabalėlį sviesto ir čiobrelio. Kepsnius pavartome, jog abi pusės pasidengtų sviesto padažu.
- Didkepsnį pabaigiame kepti įkaitintoje orkaitėje iki norimo iškepimo lygio. Iškepus, mėsą uždengiame folija ir paliekame kambario temperatūroje apie 2-3 min. pailsėti.
- Didkepsnį tiekiame su bulvėmis, varškės padažu ir pasirinktomis daržovėmis.
Dėkojame SigitaCooks už receptą!