220 g | Šviežias sausai brandintos jautienos mentės didkepsnis BLACK ANGUS |
mėgiamų | daržovių |
pagal poreikį | bulvyčių |
žiupsnelis | druskos ir pipirų |
Kepant jautienos steiką labai svarbu kelios pagrindinės taisyklės:
◇ kepsniai prieš kepimą turi būti palaikyti kambario temperatūroje bent dvi valandas. Kad nebūtų šalti, ir neatšaldytų keptuvės kepant.
◇ prieš dedant kepsnius, keptuvę labai gerai ir labai stipriai įkaitinkite.
◇ druską barstykite jau kepant. Nelaikykite pamarinavę mėsos, druska ištraukia iš steiko drėgmę - džiovina.
Apibarsčiau pipirais, išvoliojau alyvuogių aliejuje ir kepiau iš abiejų pusių lygiai 3 su puse minutės. Kepant apibarsčiau druska.
Patiekiau su bulvių lazdelėmis ir tarkuoto baltojo ridiko salotomis, sumaišytomis su majonezu.
Už receptą dėkojame Sauja maisto.