220 g. | KITCHEN me sausai brandintos jautienos didkepsnis BLACK ANGUS |
Pagal skonį | Druska ir pipirai |
Pagal poreikį | Aliejus |
Burokėlių salotoms: | |
2 vnt. | Burokėliai (nedideli) |
50 g. | Rukolos salotos |
Gabalėlis | Fetos sūris |
Pagal skonį | Druska ir pipirai |
1 skiltelė | Česnakas |
Šlakelis | Citrinos sultys |
Pagal poreikį | Alyvuogių aliejus |
1. Nuluptus burokėlius supjaustykite skiltelėmis, apšlakstykite aliejumi bei citrinos sultimis ir kepkite 30-40 min. 200 *C temperatūroje.
2. Užpilui sumaišykite alyvuogių aliejų, išspaustą česnako skiltelę, citrinos sultis, pipirus ir druską.
3. Į lėkštę sudėkite salotas, burokėlius, pašlakstykite užpilu ir užtrupinkite fetos sūrio.
4. Steiką kepkite storapadėje ketaus keptuvėje arba jeigu tokios neturite tiks griliaus keptuvė. Įkaitinkite keptuvę ant aukštos ugnies, įpilkite truputį aliejaus ir laukite kol įkais. Kai keptuvė įkais dėkite į ją steiką ir kepkite 2-3 min kiekvieną pusę. Mėsos nevartykite, o apkepusią pusę pabarstykite druska ir pipirais. Taip apkepkite abi puses.
5. Mėsą dėkite į šiltą dubenį, uždenkite ir duokite pailsėti 5-10 min., kad neišbėgtų sultys ir mėsa neišsausėtų. Tiekite su burokėlių salotomis ir steikui skirtu padažu. Skanaus!
Dėkojame Skanu, gražu ir su meile... Rita už receptą!