200 g | kitchenme brandintos blac angus mentės |
1 | morka |
1 | svogūnas |
1 | poro baltosios dalies |
2 | saliero lapkočiai |
2 | bulvės |
žiupsnio | druska, pipirai |
2 v.š | sviesto |
Norite klasikinės jautienos ir perlinių kruopų sriubos, kaip gamino mūsų močiūtės. Prašau - tai mano močiūtės receptas. Gal senamadiškas, bet pagaminta nuo nulio iki nuostabaus šilkinio sultinio. Jame gausu daržovių, jautienos ir perlinių kruopų, kad sriuba būtų soti. Troškinant perlines kruopas su sriuba, sultinys sutirštėja ir suteikia šiai senamadiškai sriubai tvirtumo. Lėtai verdama iki tobūlumo, bet ji to verts, galutinis rezultatas yra to vertas ir nuostabiai skanus.
Už receptą dėkojame Babaužiuko virtuvei.