400 g | Kitchen me sausai brandintos jautienos išpjovos šašlyko |
1 | raudonasis svogūnas |
½ a.š | rūkytos aitriosios paprikos |
Druska | |
100 ml | kefyro |
Garnyrui: | |
1 | morkos |
½ stiklinės | bulgur kruopų |
Druskos | |
Pipirų | |
1 skiltelės | česnako |
1 a.š | ghee sviesto |
Tai ką, prasideda grill sezonas? Ta proga traukiam iešmus ir iešmelius, perkam mėsytę ir lekiam grilint!
Šįkart – tinginių šašlykai, kepti orkaitėje, skoniu nenusileidžiantys grilintiems ant laužo.
Paruošimas:
Mėsa nuplaunama, nusausinama, įtrinama druska ir aitriąja rūkyta paprika.
Papjaustomas svogūnas, paskirstomas tarp mėsos gabalėlių.
Viskas apipilama kefyru, pamaišoma ir dedama nakčiai į šaldytuvą.
Kitą dieną mėsa suveriama ant medinių iešmelių, kurie sudedami ant kepimo indo, kad kybotų ore.
Kepama su grill funkcija (nebūtinai) 200 C įkaitintoje orkaitėje.
Kol kepa mėsa apkepama tarkuota morka su smulkintu česnaku, druska, pipirais. Išverdamas bulguras.
Morkos ir košė išmaišomi tarpusavyje. Šalia dedami iešmeliai ir daržovės.
SKANAUS!
Už receptą dėkojame Tina gamina.