1 pakuotė (220 g) | KITCHEN me Jautienos brandintas steikas |
1/4 a.š. | Džiovinti mairūnai |
1/4 a.š. | Džiovinti bazilikai |
1/4 a.š. | Džiovinti raudonėliai |
3 a.š. | Aliejus marinavimui + 1 v.š. Aliejaus kepimui |
2 vnt. (skiltelės) | Česnakai |
4-5 vnt. | Citrinos žievelių juostelės |
2/3 a.š. | Druska |
1/2 a.š. | Stambiai grūsti juodieji pipirai |
1 v.š. | Sviestas |
1 vnt. | Svogūnas |
1 vnt. (skiltelės) | Česnakas |
120 ml | Sausas raudonasis vynas |
2 a.š. | Garstyčios |
1 a.š. | Medus |
2 v.š. | Sviestas |
Pagal skonį | Malti juodieji pipirai |
Pagal skonį | Druska |
1/2 kg | Svogūnai |
1 v.š. | Sviestas |
1 v.š. | Aliejus |
3/4 a.š. | Druska |
1/4 puodelis | Jautienos sultinys arba vanduo |
Kaip paruošti jautienos nugarinės kepsnį?
1. Mėsą gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
2. Česnako skilteles nulupkite ir stambiai supjaustykite. Ne, tarkuoti, sutrinti ir panašiai itin susmulkinti česnako skiltelių negalima, kadangi mes norime, kad mėsai česnakas suteiktų tik švelnų aromatą. Sumaišykite stambiai susmulkintą česnaką su mairūnais, bazilikais, raudėnėliais bei citrinos žievelės juostelėmis bei 3 arbatiniais šaukšteliais aliejaus. Abi kepsnio puses švelniai aptepkite/apdenkite pasiruoštu marinatu ir palikite pastovėti kambario temperatūroje apie gerą valandą - dvi. Jokiu būdu negrąžinkite didkepsnio atgal į šaldytuvą.
Kaip paruošti karamelizuotus svogūnus?
5. Troškinkite svogūnus dar apie 15-20 minučių, pamaišant dažniau. Pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir druska, jei reikia.
Dėkojame MUKATANAS už receptą!