Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Jautienos kepsnys sviesto ir česnako padaže su šiltomis burokėlių salotomis ir feta sūriu bei traškučiais iš batato
ingredientai
220 g sausai brandintos jautienos paslėpsnio didkepsnio
šlakelio sausai brandintos jautienos paslėpsnio didkepsnio
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
50 g sviesto
2 skiltelių česnako
žiupsnelio aitriosios paprikos
0,5 arb.š. maltos saldžiosios raudonosios paprikos
0,5 arb.š. džiovinto čiobrelio
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
šiek tiek šiek tiek
Salotoms:
1vnt svogūno
1vnt virto burokėlio
2-3 arb.š. balzamiko acto
Žiupsnelio rudojo cukraus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
30 g feta sūrio
šlakelio alyvuogių aliejaus
Traškučiams:
1 vnt. saldžiosios bulvės (batato)
šiek tiek druskos
šiek tiek mėgstamiausių prieskonių
šlakelio alyvuogių aliejaus

Jautienos kepsnys sviesto ir česnako padaže su šiltomis burokėlių salotomis ir feta sūriu bei traškučiais iš batato

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
1. MĖSA: iš pradžių jautienos kepsnį kepame įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus iš abiejų pusių po keletą minučių (mėsą pagardiname druska ir juodaisiais pipirais). Tada suvyniojame į foliją ir paliekame 'pailsėti' 5 min.
2. PADAŽAS: priekaistuvyje ant nedidelės ugnies ištirpiname sviestą, sudedame smulkiai pjaustytą česnaką, petražoles, suberiame visus prieskonius ir kepame keletą minučių. Paruoštą padažą perkošiame per sietelį.
3. SALOTOS: Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus. Sudedame smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną ir pakepiname kol suminkštės. Tada dedame plonais griežinėliais pjaustytą burokėlį, supilame balzamiko actą, beriame cukrų, pagardiname druska ir pipirais, bei pakepiname keletą minučių. Ant paruoštų salotų beriame sutrintą sūrį.
 4. TRAŠKUČIAI: batatą išplauname ir supjaustome labai plonais griežinėliais. Kepimo skardą apipurškiame alyvuogių aliejumi, sudedame batato griežinėlius, pabarstome druska ir prieskoniais, ant viršaus dar kartą užpurškiame truputi alyvuogių aliejaus ir kepame iki 150laip. įkaitintoje orkaitėje apie 15-20min. Pastoviai tikriname, kad traškučiai nesudegtų. Traškučiams patariu naudoti purškiamą alyvuogių aliejų.
 
SKANAUS!
 
Už receptą dėkojame Nuo užkandžio iki deserto
Atgal į receptų sąrašą