Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Jautienos kepsnys su gurmaniškai troškintais kopūstais
ingredientai
1 KITCHEN ME sausai brandintos jautienos mentės didkepsnio Black Angus
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
½ mėlynojo kopūsto
1 mėlynojo svogūno
2 šaukštų DANSUKKER cukraus Muscovado
2 šaukštų raudonojo vyno acto
1 KOTANYI cinamono lazdelės
1 NATUR COMPAGNIE jautienos sultinio kubelio
1 stiklinės vandens
1 aitriosios paprikos
1 žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

Jautienos kepsnys su gurmaniškai troškintais kopūstais

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Nusausinkite KITCHEN ME sausai brandintos jautienos mentės didkepsnį „Black Angus“, ištepkite šaukštu alyvuogių aliejaus ir apibarstykite iš abiejų pusių KOTANYI druska bei šviežiai grūstais pipirais.
  2. Įkaitinkite ZYLE grilį iki 200 °C temp.
  3. Mėlynąjį kopūstą ir svogūną supjaustykite plonais šiaudeliais, šiek tiek patraiškykite rankomis.
  4. Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir sudėkite smulkintas daržoves. Kepinkite apie 4–5 min.
  5. Suberkite DANSUKKER cukrų „Muscovado“, supilkite raudonojo vyno actą ir įdėkite KOTANYI cinamono lazdelę.
  6. Į kopūstus įtrupinkite NATUR COMPAGNIE jautienos sultinio kubelį ir supilkite vandenį. Gerai išmaišykite ir troškinkite apie 30 min.
  7. Į įkaitintą grilį dėkite jautienos kepsnį ir kepkite iš abiejų pusių po 1–2 min. iki mėgstamo iškepimo lygio. Iškepusią mėsą pailsinkite 5–6 min.
  8. Kopūstus pagardinkite smulkinta aitriąja paprika, gerai išmaišykite.
  9. Į lėkštę dėkite troškintus kopūstus ir griežinėliais pjaustytą jautienos kepsnį.

 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą