- Pasiruošiame sviestą. Pirmiausia, sviestą palaikome keletą minučių kambario temperatūroje, kol suminkštės. Įspaudžiame česnaką, įberiame smulkintą rozmariną ir gerai išmaišome. Padedame į šalį.
- Kepsnį taip pat palaikome kambario temperatūroje maždaug pusvalandį – taip tiksliau pasieksime norimą mėsos iškepimą. Orkaitę įkaitiname iki 200 °C. Ketaus keptuvėje, kuri yra pritaikyta kepimui orkaitėje, įkaitiname šaukštelį sviesto ir alyvuogių aliejaus. Kepsnį apiberiame druska ir apiberiame storu sluoksniu stambiai maltų kvapniųjų pipirų. Kepsnį kepame iš abiejų pusių po 2 minutes, apiberiame smulkintu rozmarinu ir perkeliame su visa keptuve į orkaitę. Mano kepsnys buvo pilnai iškeptas, jį orkaitėje kepiau 5 minutes. Jei norite vidutinio, kepkite trumpiau.
- Išimame kepsnį iš orkaitės, uždedame dalį sviesto, keptuvę uždengiame folija ir paliekame 5 minutėms. Kepsnį patiekiame su likusiu sviestu.
Didkepsnį patiekiau su bulvytėmis. Jas kepiau orkaitėje su odele, apšlaksčiusi alyvuogių aliejumi, įspaudusi šiek tiek česnako ir pagardinusi mano mylimiausiais prieskoniais – druska ir pipirais.
Už receptą dėkojame Skaniai sveikai.