GAMINIMAS:
- Padažo gaminimas :
1.Grybus susmulkinkite ir apkepkite svieste.
2.Sudėkite smulkintus svogūnus, česnaką ir toliau kepkite.
3.Pagardinkite druska, pipirais, rozmarinu.
4.Supilkite grietinėlę ir kaitinkite kol padažas sutirštės.
- Kroketų gaminimas :
1.Virtas bulves sugrūskite
2.Įdėkite druską, smulkiai pjaustytų, svieste pakepintų svogūnų ir kiaušinio trynį, viską gerai išmaišykite.
3.Dėti 1/4 bulvių masės miltų.Išmaišyti.
4.Iš paruoštos masės ,drėgnomis rankomis ,daryti kukulius ir virti karštuose,gerai įkaitintuose riebaluose - žąsies taukuose ypač skanu.
- Didkepsnis :
1.Ant aukštos liepsnos įkaitinkite storapadę keptuvę ir įpilkite truputį aliejaus.Palaukite kol gerai įkais.
2.Į įkaitusią keptuvę dėkite didkepsnius ir kepkite 2-3 min. kiekvieną pusę.Mėsos nevartykite ,o apkepusią pusę pabarstykite druska ir pipirais.Taip apkepkite abi puses.
3.Didkepsnius dėkite į šiltą dubenį ir leiskite pailsėti 10 minučių.Tai yra reikalinga ,kad sultys neišbėgtų ir mėsa neišsausėtų.
4.Tiekite su grybų padažu ir bulvių kroketais.
Skanių ir malonių akimirkų!!!
Dėkojame Skanu, gražu ir su meile... Rita už receptą!