Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Jautienos didkepsnis su coleslaw salotomis
ingredientai
220 g kitchenme sausai brandinto jautienos didkepsnio su T formos kaulu
4-5 skiltelės česnako
6 šakelės čiobrelio
žiupsnelis druskos, pipirų
kepimui sviesto
Coleslaw salotos:
1/2 Kopūstas
2 nedidelės Morka
1/2-1 a.š. Citrinos sultys
1/2-1 a.š. Garstyčios (grūdėtos)
1 a.š. Cukrus
žiupsnelio Druska, pipirai
5 šaukštai Majonezas

Jautienos didkepsnis su coleslaw salotomis

30 min.
2 asmenims
Gaminimas
Gerai įkaitiname keptuvę. Dedame sviesto.
Česnako nepjaustome, o su peiliu suspaudžiame, kad jis kiek susitraiškytų, nulupame. 
Kepsnius nusausiname, ištriname druska, pipirais ir dedame į vidury keptuvės, kepame apie 2-3 minutes iš abiejų pusių.
Sudedame česnaką, čiobrelius į vieną keptuvės pusę, iš kurios pavertus keptuvę galima būtų šaukšteliu semti sviestą bei 1-2 minutes vis apšlakstome juo didkepsnį. Nuėmus nuo ugnies leidžiame jam pailsėti. 
 
Smulkiai supjaustome ar sutarkuojame kopūstąir morkas. **Kad išsiskirtų iš kopūsto sultys, galima jį sutarkavus su kočėlu padaužyt, tuomet jis suminkštės.
Išmaišome su likusiais ingredientais ir dedame į šaldytuvą, kad salotos kiek sugertų visus ingredientus.
 
Už receptą dėkojame Maistas sielai. 
Atgal į receptų sąrašą