Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Jautienos didkepsnis marinuotas kavoje
ingredientai
2x220 g Kitchen me Black Angus šviežio sausai brandinto mentės didkepsnio
1 šaukštelis kavos pupelių
2 šakelės rozmarino
2 šaukštai medaus
1 šaukštas balzaminio acto
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1/2 šaukštelio šviežiai grūstų pipirų
Garnyras:
2 saujos salotų mišinio(sultenės, rukola, burokėlių lapeliai, špinatai...)
1 nedidelis raudonas svogūnas
250 g virtų burokėlių
1 šaukštas aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų

Jautienos didkepsnis marinuotas kavoje

35 min.
2 asmenims
Gaminimas
Sumalkite kavos pupeles ir išvirkite apie 100 ml kavos.
Susmulkinkite rozmariną ir sumaišykite su medumi, actu, pipirais. Supilkite kavą ir gerai išmaišykite. Dėkite jautienos didkepsnius ir palaikykite apie 1 val.
Jautieną ištraukite iš marinato ir dėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepkite po 4-5 min. iš kiekvienos pusės. Iškepus mėsai pagardinkite druska bei pipirais.
Marinato neišpilkite.
Garnyrui burokėlius stambiai supjaustykite ir lengvai pakepinkite keptuvėje su aliejumi.
Į lėkštes dėkite po saują salotų, kepintus burokėlius, pusžiedžiais pjaustytą svogūną, pagardinkite druska vei pipirais. Šalia dėkite jautienos didkepsnį.
Kavos marinatą pavirkite 2 min., kol šiek tiek sutirštės ir užpilkite šiuo padažu didkepsnį.
Skanaus.
 
Už receptą dėkojame Samčio užrašams.
Atgal į receptų sąrašą