350-430 g. | KITCHEN me šaldytas jautienos didkepsnis RIB EYE be kaulo |
1 v.š. | Aliejus |
1 a.š. | Kmynai |
Pagal poreikį | Bulvės ir morkos |
Pagal skonį | Druska ir pipirai |
Avokado užtepėlei: | |
1 vnt. | Avokadas |
1 vnt. | Žalioji citrina |
1/2 vnt. | Raudonasis svogūnas |
1 skiltelė | Česnakas |
Pagal skonį | Druska ir pipirai |
Žirnelių užtepėlei: | |
Sauja | Švieži žirneliai |
Šakelė | Mėta |
1 skiltelė | Česnakas |
Pagal skonį | Druska ir pipirai |
Svogūnų užtepėlei: | |
1 vnt. | Raudonasis svogūnas (didelis) |
1 v.š. | Rudasis cukrus |
Pagal poreikį | Ghee sviestas |
Pagal skonį | Druska |
Pagal skonį | Džiovintas čiobrelis |
1. Kepsnius lengvai pabarstykite pipirais. Keptuvę įkaitinkite iki didžiausios kaitros ir dėkite 3–4 minutėms mėsą, tada apverskite (turėtų būti gerai apskrudusi, net su juodais dryžiais), pabarstykite druska ir kepkite dar tiek pat laiko. Kepsnį išimkite iš keptuvės ir kelioms minutėms palikite ramiai lėkštėje.
2. Šviežias bulvytes ir morkas nuplaukite, pagardinkite druska bei kmynais, pašlakstykite aliejumi ir dėkite kepti maždaug 30 minučių į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
3. Avokado užtepėlė. Avokadą sutrinkite su citrinos sultimis, sumaišykite su labai smulkiai supjaustytu svogūnu ir česnaku, pagardinkite druska bei pipirais.
4. Žirnelių užtepėlė. Žirnelius, česnaką ir mėtą dėkite į smulkintuvą, sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite pipirais bei druska, sudėkite į puodą, įpilkite alyvuogių aliejaus ir pašildykite (vos minutę ar dvi). Ant viršaus patarkuokite kietojo sūrio ir gerai išmaišykite.
5. Svogūnų užtepėlė. Svogūną supjaustykite plonais žiedais ir dėkite kepti į keptuvę, kurioje ištirpinkite ghee sviesto gabalėlį. Pačirškinkite, kol įgaus auksinį atspalvį. Pagardinkite druska, pilkite cukrų ir kelis valgomuosius šaukštus vandens. Tada dar pakepkite, kol neliks skysčio, o svogūnėlis dailiai karamelizuosis. Belieka pagardinti čiobreliais. Skanaus!
Dėkojame Lieknos bitės už receptą!