Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Jautienos burgeriukai su paplotėliais
ingredientai
2x150 g Jautienos paplotėlių (naudojau iš @kitchenme1 )
Mėsainių bandelių
Čederio sūrio
Karamelizuotų svogūnų
Pomidorų
Marinuotų agurkų
Salotų
druskos, pipirų

Jautienos burgeriukai su paplotėliais

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
Prieš  paplotėlių  kepimą  aš visada pirmiausiai  susipjaustau  pomidorą  ir agurkus, kad paskui  jau  būtų  galima  iškart  dėti  ir valgyt. 
  Jautienos paplotėlius kepu  tiesioginėj  kaitroj  200-220C temperatūroje, prieš  tai pagardinus juos  druska  ir pipirais.  Viena pusė  kepa  maždaug  2 min, apvertus  ant kitos  pusės  užtenka  ir mažiau,  paskui dedu  sūrio  po du  lakštus :) sūris  greit  lydosi tad jam užtenka  kokių  30 s ir gana.  Paraleliai  kepimo  metu  pašildau-paskrudinu  bandeles  iš abiejų pusių. Su jomis  reikia  atsargiai,  nes jos labai greitai  gali ir sudegt  
Išėmus  bandeles  ir paplotėlius  iš grilio, pradedu  konstruoti  mėsainį.
 
Aš darau  taip:  bandelių  abi puses ištepu  karamelizuotais  svogūnais,  tada seka salotos,  paplotėlis, pomidoras  ir agurkai  taip tvirčiau  stovi  pats  mėsainis.
 
Dažniausiai  nenaudoju  papildomų  padažų, nes skonio  ir  sultingumo  užtenka  esminis  dalykas  čia yra mėsa, kai mėsa kokybiška, tai bus ir skonis 
 
 
Skanaus.
 
Už receptą dėkojame Mindaugas Žyma.
 
Atgal į receptų sąrašą