220 g | viežio sausai brandinto Kitchenme jautienos antrekoto didkepsnio be kaulo |
1 | cukinijos; |
2-3 šakelių | rozmarino |
4-5 skiltelių | česnako |
1 gabaliuko | sviesto |
kepimui | Alyvuogių aliejaus |
pagal skonį | Druskos, pipirų |
1) Didkepsnį palikite pagulėti kambario temperatūroje bent pusvalandį. Pabarstykite jį druska, pipirais pagal skonį.
2) Gerai įkaitinkite keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus ir dėkite kepti didkepsnį. Apkepkite iš abiejų pusių po 2 minutes, tada dėkite 2-3 skilteles česnako, rozmarino šakeles ir gabaliuką sviesto. Kepkite dar po 1 minutę iš abiejų pusių, vis laistydami didkepsnį sviestu. Iškepusią mėsą palikite „pailsėti“ kol ruošite garnyrą.
Svarbiausia mėsos neperkepti, tada atsiskleis geriausios jautienos skonio savybės.
3) Į keptuvę, kurioje buvo keptas didkepsnis, sudėkite pjaustytą gabaliukais cukiniją, išspauskite česnako, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite kelias minutes nuolat maišant.
4) Patiekite daržoves su 1/2 didkepsnio.
Garnyrui taip pat puikiai tinka ryžiai , bulvės , šviežios daržovės, o su cukinija papildomai galima apkepti ir svogūną .
SKANAUS! "