Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Jautiena su pikantiškomis makaronų salotomis
ingredientai
400 g (1 vnt.) Sausai brandintos jautienos nugarinės ir išspjovos didkespnis su T formos kaulu
200 g makaronų
100 g vyšninių pomidorų
Pagal poreikį šviežio agurko
Marinatui:
1 v.š. sojos padažo
1 v.š. raudonojo vyno acto
60 ml natūralaus jogurto
1-os išspaustos česnako skiltelės
Padažui:
1 v.š. krienų
Žiubsnelio pjaustytų šviežių petražolių
Pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų

Jautiena su pikantiškomis makaronų salotomis

45 min.
1-2 porcijos
Gaminimas

 

  1. Marinatui: negiliame indelyje sumaišykite visus ingridientus. Dėkite jautienos steiką ir marinuokite apie 30 min. (po 15 min. mėsą apverskite). 
  2. Steiką išimkite iš marinato, nusausinkite ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių po 3-4 min. Kepsnį perdėkite į lėkštę, uždenkite folija ir palikite šiltai pastovėti apie 5 min.
  3. Išvirkite makaronus ir palikite nusivarvėti.
  4. Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę. Agurką perpjaukite išilgai perpus, šaukšteliu išgremžkite sėklas ir supjaustykite plonais pusmėnuliais.
  5. Į dubenį sudėkite makaronus, pomidorus, agurkus ir supilkite padažą, sumaišytą iš išvardintų ingridientų. Gerai išmaišykite.
  6. Kepsnį supjaustykite griežinėliais ir patiekite su makaronų salotomis. 

        Pateikiama: „IMGP2875.jpg“

 

Dėkojame Oditėlės blogas už receptą!

Atgal į receptų sąrašą