2x220 g | sausai brandintos jautienos mentės didkepsnio BLACK ANGUS |
2 šaukštai | avokadų aliejaus |
1 | svogūnas |
1 nedidelis | kopūstas |
2 | morkos |
4 skiltelės | rūkyto česnako |
kelios šakelės | svogūno laiškų |
žiupsnelis | sezamo sėklų |
pagal skonį | druskos ir pipirų |
Imbierinis padažas : | |
5 šaukštai | sojos padažo |
4 šaukštai | vandens |
1 šaukštas | bulvių krakmolo |
2 šaukštai | klevų syrupo |
2 šaukštai | ryžių acto |
1 šaukštelis | tarkuotos imbiero šaknies |
1 šaukštelis | sezamų aliejaus |
1 | čili pipiras |
Padažui visus ingredientus sumaišome iki vientisos masės. Atidedame į šoną.
Jautieną supjaustome plonomis juostelėmis ir pagardiname druska bei pipirais.
Keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus ir ant stiprios kaitros apkepiname jautienos juosteles. Kepinkite dalimis, kad mėsa apskrustų o ne troškintusi savo sultyse.
Iškepus mėsai išimkite iš keptuvės ir padėkite į šoną.
Švarioje keptuvėje įkaitinkite kitą šaukštą aliejaus ir pakepinkite smulkintus svogūnus (aš visas daržoves pjausčiau kubeliais). Užtruks 4 min ant vidutinės kaitros. Sudedame kopūstus, morkas ir česnakus ir dar kepiname kelias minutes, kol kopūstai suminkštės, bet dar turės truputį traškumo (geriausias kopūstas man tokiems patiekalams yra baltas gūžinis kopūstas "Caramba")
Sudedame iškeptą mėsą ir dar kelias minutes pakepiname viską maišant (jei reikia pagardiname druska ir pipirais), užpilame imbierinį padažą ir išmaišius pakepiname 30 sek.
Užberiame sezamo sėklų, smulkintus svogūno laiškus. Valgome su norimu garnyru.
Už receptą dėkojame Samčio užrašai.