- Kepsnius kelios valandos iki kepimo išimkite iš šaldytuvo ir palikite kambario temperatūroje.
- Kol vyksta pasiruošimas, užkurkite ir įkaitinkite grilių. Maniškis – kamado tipo, tad tai užtrunka visai neilgai. Laikas kepti.
- Kepėme ant tiesiogiai įkaitusių anglių (be jokių grotelių). Galbūt, skamba keistai, tačiau rezultatas pranoko lūkesčius. Taigi, mėsą ant anglių dėjome iš vienos pusės, kepėme apie 2-3 minutes ir apvertėme. Vėl kepėme apie 2-3 minutes ir laukėme, kol vidinė mėsos temperatūra bus apie 53 laipsnius.
- Mėsą traukite iš anglių, pagardinkite druska, pipirais, rozmarinu ir leiskite 5 minutes „pailsėti“. Mums šie steikai gavosi ypač sultingi, gardūs ir idealiai tiko su anglyse keptomis bulvėmis (bulves su lupenomis įvyniojame į foliją ir metame į anglis maždaug pusvalandžiui, tad pasirūpinkite tuo prieš kepsnių kepimą). Skanaus!
Už receptą dėkojame Lieknoms Bitėms.