Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Greičiausias befstrogenas tik per 20 min.
ingredientai
1 svogūno
100 g rudųjų pievagrybių
1 KITCHEN ME sausai brandintos jautienos didkepsnio Black Angus
4 šaukštų BORGES alyvuogių aliejaus Extra Virgin
3 skiltelių česnako
Žiupsnelio keturių pipirų mišinio
200 ml vandens
1 NATUR COMPAGNIE ekologiško jautienos sultinio kubelio
1 šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės
2 šaukštelių garstyčių
6–8 SPILVA marinuotų agurkėlių
100 g grietinėlės 36 % rieb.
žiupsnelis druskos
Kuokštelio petražolių

Greičiausias befstrogenas tik per 20 min.

20 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Svogūną susmulkinkite, pievagrybius pjaustykite griežinėliais.
  2. KITCHEN ME Jautienos mentės didkepsnį BLACK ANGUS supjaustykite pailgomis ir plonomis juostelėmis.
  3. keptuvėje su įkaitintu aliejumi apkepkite jautienos gabaliukus. Tada suberkite smulkintus česnakus, įberkite pipirų.
  4. Į ketaus puodą įpilkite 2 šaukštus aliejaus, suberkite svogūnus, pievagrybius, apkepkite juos. Supilkite paruoštą sultinį (ištirpinkite kubelį vandenyje). Įtarkuokite apelsino žievelės, dėkite garstyčias. Viską išmaišykite.
  5. Išjungus kaitrą, į keptuvę su jautiena suberkite pjaustytus agurkus, įberkite druskos.
  6. Į puodą supilkite grietinėlę, išmaišykite ir pakaitinkite. Suberkite jautieną su agurkais ir pakaitinkite 1 min.
  7. Petražoles susmulkinkite ir suberkite į troškinį.

 

ALFO PATARIMAI:

  • Befstrogeną galite patiekti su mėgstamais makaronais, bulvėmis ar koše. Taip pat valgyti su duona ar salotomis.
  • Jei mėgstate aštriau, galite pagardinti Kajeno paprika arba įberti daugiau juodųjų pipirų.
  • Jei norite didesnės porcijos, naudokite daugiau pievagrybių.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

Atgal į receptų sąrašą