2 vnt. | „Kichen Me“ šviežio sausai brandintos jautienos maltinio „Mėsainiams“; |
2 v.š. | alyvuogių aliejaus |
1/2 | svogūno |
sauja | šampinjonų |
žiupsnelis | čiobrelių |
žiupsnelis | oregano |
žiupsnelis | druskos |
1 v.š | medaus |
Supjaustome griežinėliais šampinjonus ir susmulkiname svogūną. Į įkaitintą keptuvę įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir kepame susmulkintus grybus ir svogūną. Kepimo metu grybus ir svogūnus paprieskoniuojame ir pasūdome, o tada įdedame medaus, kad karamelizuotųsi. Tada švarią keptuvę įkaitiname ir ant nedidelio kiekio alyvuogių aliejaus kepame šviežius sausai brandintos jautienos mėsos paplotėlius mėsainiams paprieskoniuotus oreganu ir čiobreliais. Kepimo laikas priklauso nuo to, kokio kepimo mėsytės norime. Tam, kad mėsa būtų sultinga, pakanka kepti kiekvieną pusę po 2 minutes.
Garnyrą pasirenkame pagal tai, ko norime ir ką mėgstame. Tai gali būti tiek gruzdintos bulvytės, tiek šviežių daržovių salotos. Svarbiausia atminti tai, kad pirmiausia pasiruošiame garnyrą, nes mėsytė bus paruošta labai greitai. Skanaus!