3-4 vnt. | tortilijų (geriausiai rinktis pilno grūdo, tik gaila mūsų parduotuvėse sunku juos rast ) |
400 g | sausai brandintos jautienos nugarinės ir išpjovos didkepsnio |
1 pakelio | plonai pjaustyto sūrio (aš naudojau Jarlsberg) |
1 vnt. | Iceberg salotos |
1 vnt. | ilgavaisio agurko |
pagal poreikį | kaparėlių |
žiupsnelis | druskos, pipirų |
padažui: | |
pagal poreikį | majonezas perpus su bbq padažu |
pagal poreikį | dantų krapštukų ar kitokių smeigtukų |
Jautienos didkepsnį nusausiname, keptuvę gerai įkaitiname, įpilame šiek tiek aliejaus ir kepame iš kiekvienos pusės po 5 min, būtina nevartyti. Iškeptą didkepsnį pagardiname druska ir pipirais, dedame į foliją, susukame ir paliekame 10-15 min. Smulkiai supjaustome. Tortilija aptepame padažu, dedame Iceberg salotų lapus, sūrį ir smulkintą jautieną. Agurką supjaustome šiaudeliais, dedame ant tortilijų, beriame kaparėlius ir viską susukame. Susukame į foliją ir dedame bent porai val į šaldytuvą. Prieš patiekiant supjaustome, smeigiame dantu krapštuku ar kitokiu smeigtuku, kad būtų patogiau valgyt.
Dėkojame Jelenos maisto blogas už receptą!