Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
ČILI KON KARNE (Chili con carne)
ingredientai
300 g maltos jautienos (naudojau maltą mėsą maltiniams iš Kitchenme)
2,5 l jautienos sultinio
200 g konservuotų kukurūzų
200 g konservuotų raudonų pupelių
3-4 vnt. pomidorų
1 morkos
1-2 vnt. raudonosios saldžiosios paprikos
1 didelio svogūno
3 skiltelių česnako
2 šaukštų pomidorų pastos
3 šaukštų balzaminio acto
1/2 šaukštelio maltų čili pipirų (jei mėgstate aštriau, tai dėkite visą šaukštelį)
1/2 šaukštelio maltų kmynų
1-2 šaukštelių maltos raudonos saldžiosios paprikos
pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų
Šiek tiek aliejaus kepimui

ČILI KON KARNE (Chili con carne)

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
1.Ant nedidelio aliejaus kiekio apkepinti mėsos faršą, kol išgaruos skysčiai, tada suberti kubeliais smulkintą svogūną, pomidorų pastą ir pakepinti dar apie 2-3min.
2.Sudėti pusžiedais pjaustytą morką, juostelėmis pjaustytą papriką ir patroškinti viską kartu apie 5min.
3.Suberti konservuotus kukurūzus bei pupeles, smulkintus pomidorus. Užpilti karštu/verdančiu sultiniu ir virti ant nedidelės ugnies apie 20-30min.
4.Supilti balzaminį actą, sudėti visus prieskonius, įspausti česnaką, pavirti dar kelias minutes.
5.Patiekti su citrinos ar laimo skiltele, bei kapotais šviežiais žalumynais.
 
Už receptą dėkojame Nuo užkandžio iki deserto. 
Atgal į receptų sąrašą