440 g | Kitchen me sausai brandinto jautienos didkepsnio Black Angus |
2v.š. | rudojo cukraus |
Kelios skiltelės | česnako |
200 ml | tamsaus alaus (alkoholinio arba ne) |
Prieskoniams | druska ir pipirai. |
- Jautieną supjaustyti nedideliais gabaliukais. Įtrinti juos druska ir pipirais, leisti šiek tiek pastovėti.
- Susmulkinti česnako skilteles, jas apkepinti keptuvėje ant alyvuogių aliejaus iki auksinės spalvos.
- Ant viršaus sudėti jautieną, gabaliukus vis pamaišant ant vidutinės ugnies kepinti kelias minutes.
- Supilti į keptuvę alų ir cukrų, sumažinti ugnį iki silpnos ir uždengtu dangčiu vis pamaišant troškinti 4-5 minutes.
- Tada dangtį nuimti, vėl padidinti ugnį ir kepti tol, kol alus su cukrumi kristalizuosis, o skystis išgaruos.
- Patiekti su mėgstamu garnyru.