- Česnaką, imbierą, kalendras ir aitriąsias paprikas susmulkinkite. ekologiškiems Grill pievagrybiams nupjaukite kotelius ir perpjaukite grybus skersai per pusę. Čederio sūrį supjaustykite juostelėmis. Perpjautus pievagrybius apipurkškite alyvuogių aliejumi, pabarstykite juodaisiais pipirais ir gerai sumaišykite.
- Į dubenį dėkite medų, česnaką, imbierą, aitriąsias paprikas, cinamono lazdelę, anyžių, pilkite ryžių actą, sezamų aliejų, žuvies padažą, nerafinuotą cukranendrių cukrų ir viską gerai išmaišykite. Gamintu marinatu padenkite KITCHEN ME šviežią sausai brandintą jautienos antrekoto didkepsnį be kaulo „Rib Eye“ ir leiskite marinuotis mažiausiai 30 min.
- Grybus ir marinuotą jautienos antrekoto didkepsnį kepkite įkaitintoje kepsninėje po 2–3 min. iš kiekvienos pusės, priklausomai, kokio kepimo mėsos norite. Jautienai ir grybams beveik iškepus glazūruokite juos padažu „Yakitori“, ant grybų dėkite čederio sūrio juosteles ir kepkite uždarytame grilyje apie 30 sekundžių. Jautieną apverskite ir pakartotinai glazūravę kepkite dar 30 sekundžių.
- Iškepus mėsai ją uždenkite kepimo folija ir leiskite pastovėti 2–3 min., kad sultys susigertų. Keptą jautienos antrekotą dėkite į lėkštę, šalia dėkite keptus pievagrybius su užkeptu sūriu, papuoškite bazilikų lapeliais ir patiekite.
Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui ir VMG komandai. ALFAS VIENAS GAMTOJE.