Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
„Tomahawk“ steikas su BBQ glazūra
ingredientai
1kg Tomahawk steiko
BBQ glazūros
žiupsnelis Druskos, 5 grūdų pipirų
žiupsnelis Rūkytos paprikos miltelių
1 v.š dižono garstyčių
4-5 skiltelių česnako
Alyvuogių aliejaus
Rozmarino
Svogūno

„Tomahawk“ steikas su BBQ glazūra

60min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. Į dubenėlį dedame dižono garstyčių, smulkiai kapoto česnako, beriame druskos, 5 grūdų pipirų, rūkytos paprikos miltelių, pilame alyvuogių aliejaus. Padarome marinatą ir ištriname „Tomahawk“ steiką.
  2. Imame kepimo maišą, į jį dedame steiką, per pusę perpjautą svogūną ir keletą šakelių rozmarino. Kepame 120-130 laipsnių karščio orkaitėje apie 2,5-3val.
  3. Po to steiką išimame iš maišo, gausiai patepame BBQ glazūra ir dar kepame 160 laipsnių karščio orkaitėje apie 30min. Prieš baigiant kepti dar kartą patepame BBQ glazūra.
  4. Garnyrui patiekiame keptas daržoves.
  5. Skanaus Jums linki Aurimėlis!

 

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Aurimėlio virtuvė

 

Atgal į receptų sąrašą