Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
JAUTIENOS A LA STRAGANOFF SU PELĖSINIU SŪRIU
ingredientai
2 a.š. aliejaus
220 g Kitchenme jautienos mentės
0,5 mėlynojo svogūno
2 skiltelės česnako
100 ml karšto jautienos sultinio
50 ml balto vyno
200 ml grietinėlės
100 g trupinto pelėsinio sūrio
Druskos
Šviežiai maltų juodųjų pipirų

JAUTIENOS A LA STRAGANOFF SU PELĖSINIU SŪRIU

30 min.
2 asmenims
Gaminimas

 Įkaitinkite aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite plonomis juostelėmis pjaustytą jautieną ir kepkite, kol paruduos. Į keptuvę suberkite smulkintą svogūną ir česnako skilteles, kepkite 2-3 min, kol suminkštės. Pilame vyną ir lengvai nugariname, kol nelieka alkoholo kvapo. Supilkite karštą jautienos sultinį, užvirkite ir pakaitinkite keptuvėje nuolat maišydami. Pilame grietinėlę, sudedame mėlynąjį sūrį. Kaitinkite, kol skysčio sumažės perpus, pagal skonį įberkite druskos ir šviežiai maltų pipirų. Patiekiame su raugintai agurkėliai apibarstytais kietuoju sūriu, bulvių koše, makaronais ar ryžiais.

 

Už receptą irnuotrauką dėkojame Babaužiuko virtuvėlei. 

Atgal į receptų sąrašą