2 a.š. | aliejaus |
220 g | Kitchenme jautienos mentės |
0,5 | mėlynojo svogūno |
2 skiltelės | česnako |
100 ml | karšto jautienos sultinio |
50 ml | balto vyno |
200 ml | grietinėlės |
100 g | trupinto pelėsinio sūrio |
Druskos | |
Šviežiai maltų juodųjų pipirų |
Įkaitinkite aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite plonomis juostelėmis pjaustytą jautieną ir kepkite, kol paruduos. Į keptuvę suberkite smulkintą svogūną ir česnako skilteles, kepkite 2-3 min, kol suminkštės. Pilame vyną ir lengvai nugariname, kol nelieka alkoholo kvapo. Supilkite karštą jautienos sultinį, užvirkite ir pakaitinkite keptuvėje nuolat maišydami. Pilame grietinėlę, sudedame mėlynąjį sūrį. Kaitinkite, kol skysčio sumažės perpus, pagal skonį įberkite druskos ir šviežiai maltų pipirų. Patiekiame su raugintai agurkėliai apibarstytais kietuoju sūriu, bulvių koše, makaronais ar ryžiais.
Už receptą irnuotrauką dėkojame Babaužiuko virtuvėlei.