- Pasigaminame tešlą. Į dubenį beriame miltus, druską ir pilame vandenį. Išminkome tešlą. Tešla gaunasi gana tvirta, tačiau ji tokia turi būti.
- Į kitą indą dedame maltą jautieną, smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką. Sukapojame kalendrą, ji taip pat keliauja į įdaro masę. Beriame druskos, pipirų ir pilame šiek tiek vandens (apie pusę stiklinės). Gerai išmaišome.
- Imame tešlą, turimą gabalą supjaustome į mažesnius gabaliukus (iš tokio kiekio išėjo 15 vienetų). Kiekvieną gabaliuką iškočiojame 1mm storio. Į centrą dedame įdaro ir formuojame „chinkalius“.
- Dedame į pasūdytą, verdantį vandenį ir verdame apie 10 min. po iškilimo į paviršių.
- Patiekiame su grietine ir pabarstome šviežiai grūstais pipirais ar smulkintais žalumynais.
- Skanaus!
Už receptą ir nuotraukas dėkojame Aurimėlio virtuvė