80 g | Kitchen me sūdytos-parūkytos antienos file |
sauja | pekano arba graikinių riešutų |
1 vnt. | prinokusi kriaušė |
Blynėlių tešlos ingredientai: | |
100 g | miltų |
25 g | sviesto |
1 vnt. | kiaušinis |
150 ml. | sviesto |
žiupsnelis | druskos |
Krienų padažo ingredientai: | |
3 v.š. | krienų |
3 v.š. | grietinės |
40 ml | grietinėlės |
1 v.š. | citrinos sulčių |
šiek tiek | druskos ir pipirų |
Pirmiausia pasigaminame blynelių tešlą. Inde sumaišome miltus ir druską. Atskiriame kiaušinio baltymą nuo trynio. Į miltų ir druskos mišinį supilame pusę turimo pieno ir įdedame kiaušinio trynį. Tešlą išplakame, tuomet supilame likusį pieną ir plakame toliau, kol tešla gaunasi vientisa.
Atskirame inde išplakame kiaušinio baltymą iki standžios konsistencijos. Tuomet išplaktą baltymą atsargiai įmaišome į blynų tešlą.
Keptuvę įkaitiname iki vidutinės kaitros, pilame šiek tiek aliejaus ir kepame blynus po 2 minutes iš abiejų pusių. Vienam blynui rekomenduojame skirti po nepilną 1 šaukštą tešlos, kad blyneliai nesigautų labai dideli.
Toliau pasigaminame labai greitą krienų padažą. Inde plakame grietinėlę, kol sustandėja, tuomet sumaišome ją su grietine, krienais, druska, pipirais ir šlakeliu citrinos sulčių.
Galiausiai ant blynelių dedame šiek tiek padažo, ant jo dedame kelias riekeles plonai pjaustytos kriaušės ir 1-2 riekeles sūdytos-rūkytos antienos filė, o ant viršaus užbarstome kelis susmulkintus pekano ar graikinius riešutus bei šiek tiek juodų maltų pipirų.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Maisto kelione!