Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  ANTIENA  / 
Tarta su špinatais, antiena ir svogūnų laiškais
ingredientai
1 pakelio GAIDELIS morkų ir cinamono skonio pusrytainių 7 grūdai
1 pakelio GAIDELIS grietinės ir svogūnų skonio krekerių
120 g lydyto sviesto
1 kiaušinio
1 stiklinės grietinėlės
1 KITCHEN ME virtos-keptos ančiukų kulšelės
3 saujų špinatų lapelių
1 saujos svogūnų laiškų
100 g tarkuoto kietojo sūrio
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Žiupsnelio džiovintų raudonėlių

Tarta su špinatais, antiena ir svogūnų laiškais

60 min.
4-6 asmenims
Gaminimas
  1. Virtuviniu kombainu sutrinkite GAIDELIS morkų ir cinamono skonio pusrytainius „7 grūdai“ kartu su GAIDELIS grietinės ir svogūnų skonio krekeriais iki trupinių.
  2. Trupinius sumaišykite su lydytu sviestu. Gautą masę išklokite į kepimo skardą. Stipriai suspauskite ir kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 10–12 min.
  3. Kiaušinį išplakite kartu su grietinėle. 
  4. KITCHEN ME virtą-keptą ančiukų kulšelę nurinkite nuo kaulo ir susmulkinkite rankomis. Įmaišykite į plakinį.
  5. Sudėkite špinatų lapelius ir stambiai pjaustytus svogūnų laiškus. Viską pagardinkite tarkuotu kietuoju sūriu ir prieskoniais.
  6. Gautą masę sudėkite ant iškepto pagrindo ir kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 40 min., kol įdaras sutirštės.

 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą