- Smulkiai supjaustykite porus ir svogūnus. Į nedidelį puodą įpilkite aliejaus, suberkite porus ir svogūnus. Juos apkepinkite. Kai jie pradės darytis permatomi sudėkite sviestą, viską išmaišykite. Kai masė pradės gelsti supilkite pieną ir užvirinkite.
- Virtuviniame kombaine sutarkuokite bulves. Sutarkuotas išimkite ir kiaurasamčio pagalba spaudžiant su šaukštu nusunkite jas.
- Lengvai išplakite kiaušinius.
- Į bulvių masę supilkite pieną su svogūnais ir viską išmaišykite. Įberkite akmens druskos ir juodųjų pipirų „Tellicherry“. Supilkite išplaktus kiaušinius ir išmaišykite.
- Supjaustykite KITCHEN ME karštai rūkytą antienos filė su oda.
- Skardą išklokite sviestiniu popieriumi, jo kraštus iš visų pusių užlenkite apie 1 cm, tada atlenkite, taip suformuosite tarsi sienelę. Apšlakstykite popierių aliejumi. Dėliokite žoleles, antienos filė taip, kaip norite matyti savo kugelį.
- Ant žolelių su šaukštu dėkite kugelio tešlą, ją dėkite atsargiai, kad neišstumdytumėte Jūsų sudėlioto paveikslo.
- Kepkite 180oC laipsnių įkaitintoje orkaitėje su karšto oro apipūtimo funkcija apie 35–40 minučių.
- Išimkite kugelį. Ant jo dėkite sviestinio popieriaus lakštą ir skardą. Apverskite ir nuimkite nuo viršaus popieriaus sluoksnį.
ALFO PATARIMAI:
- Jei bulvės šviežios, galite jas tarkuoti su lupenomis, jei senesnės – nulupkite jas.
- Jei mėgstate riebesnį kugelį, vietoje pieno rinkitės grietinėlę.
- Bulves galite tarkuoti ir su tarkavimo mašina.
- Jei norite daugiau mėsos skonio, galite į kugelio masę įpjaustyti antienos filė.
- Puošdami kugelį galite eksperimentuoti. Dėti skirtingas žoleles, mėsą ar išdėlioti skirtingais būdais. Taip kugelis kaskart atrodys skirtingai.
- Puošybai puikiai tinka šviežių morkų lapeliai, rozmarinai, čiobreliai, mėtos, taip pat įvairiausios gėlės: našlaitės, nasturtos.
Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai