- Nuplaukite kruopščiai ryžius: užpilkite juos vandeniu ir švelniai skalaukite vis keičiant vandenį, kol taps skaidrus (ne baltas). Vandenį keiskite mažiausiai 5 kartus.
- Nuplautus ryžius sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu – maždaug 2,5 cm virš ryžių turi būti vandens.
- Kol ryžiai verda, pasiruoškite sirupą: ryžių actą, cukrų ir druską supilkite į indą ir pakaitinkite, kol ištirps cukrus. Palikite atvėsti.
- Užvirus ryžiams sumažinkite ugnį iki minimumo ir dar palikite virti 15 minučių, o išvirus leiskite jiems ”pailsėti” 5-10min.
- Ryžiams “pailsėjus” supilkite paruoštą sirupą (pilkite pagal skonį) ir atsargiai viską išmaišykite.
- Kad greičiau ryžiai atvėstų, sudėkite juos ant plokščio paviršiaus (puikiai tam pasitarnaus orkaitės kepimo skarda).
- Ant bambukinės servetėlės patieskite suši nori lapelį blizgančia puse į apačią, vertikaliai einančiomis juostomis.
- Susidrėkinkite rankas, kad prie jų neliptų ryžiai. Paimkite saują ryžių ir jais padenkite nori lapelį plonu tolygiu sluoksniu, paliekant +/- 3 cm kraštelį viršuje.
- Maždaug per centrą nori lapo, padengto ryžiais, dėkite sūrio kremo juostelę, supjaustytus juostelėmis agurkus, avokadą, sūdyta-parūkytą antienos file juostelėmis apsuktą svogūno laišką ir kilimėlio pagalba formuokite suši.
- Paruoštą ritinėlį supjaustykite aštriu peiliu (prieš pjaustant peilį sudrėkinkite šaltu vandeniu) į 8 lygias dalis.
- Taip paruoškite likusius suši.
- Belieka tik pamirkyti į sojos padažą ir mėgautis skoniais!
Skanių akimirkų linki UAB "Baltic Larus" kolektyvas!