Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  ANTIENA  / 
SŪRIO KREPŠELIAI SU SŪDYTA-PARŪKYTA ANTIENOS FILE
ingredientai
80 g Kitchen me sūdytos-parūkytos antienos file
100 g tarkuoto brandinto sūrio
60 g įvairių salotų lapelių mišinio
1 v.š. garstyčių grūdeliais
1/2 citrinos sulčių
2 v.š. kokybiško alyvuogių aliejaus
žiupsnelis druskos
20 vyšninių pomidoriukų
folijos
kepimo popieriaus

SŪRIO KREPŠELIAI SU SŪDYTA-PARŪKYTA ANTIENOS FILE

35 min.
4-5 porcijos
Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Iš filijos susukite apie 20 rutuliukų, apie 4-5 skersmens ant jų džiovinsime iškeptus sūrio krepšelius. Į skardą įklokite kepimo popieriaus, berkite tarkuoto sūrio "blynelius" apie 7 cm skersmens. Patepkite orkaitėje 2-4 minutes, kad sūris išsilydytų ir truputį pakeptų.  Ištraukite ir truputį atvėsinkite sūrio "blynelius" , bet dar karštus atsargiai paiimkite su mediniu, metaliniu ar kitu karščiui atspariu įrankiu ir uždėkite ant folijos rutuliukų, rankomis apspauskite kraštelius, suformuokite kraštelius ir juos "aukštyn kojomis " džiovinkite apie 10-20 minučių, kol atvės ir sukietės. 

Salotėlių lapelius susmulkinkite, užpilkite padažu, pagamintu iš citrinos sukčių, garstyčių, aliejaus ir žiupsnelio druskos. Salotėles dėkite į sūrio krepšelius, uždėkite per pusę perpjautą pomidoriuką ir antienos griežinėlį.
Skanaus!

Receptas sukurtas bendradarbiaujant VIRŠ OBELŲ

Gardžios nuotraukos: www.grafas.lt foto@grafas.lt 

Atgal į receptų sąrašą