- Sviestą sutarkuokite per burokinę tarką ir sumaišykite su miltais. Išminkykite ir sutrinkite tarp pirštų, kad gautųsi trupiniai. Maišant įdėkite grietinę, šaukštelį druskos ir įmuškite du kiaušinius. Tešlą išminkykite ir palikite šaltai pastovėti kol paruošite įdarą.
- Antienos pjausnius susmulkinkite smulkintuvu ir sudėkite į didesnį dubenį. Sudėkite: gabėliais supjaustytą rūkytą antienos filė, susmulkintą svogūną ir stambiau supjaustytus pievagrybius.
- Paimkite dalį tešlos, iškočiokite ją iki vidutinio storio (~4 mm) ir su kiek mažesniu nei sprindžio skresmens dubenėliu išspauskite apskritimus. Ant tešlos apskritimo dėkite šaukštą įdaro. Tešlą lenkite pusiau ir užspauskite galus. Suformuokite pynelę.
- Pynelės formavimas. Kairės rankos smilių uždedu ant tešlos kraštelio, o iš kitos pusės prilaikau nykščiu. Dešinės rankos smiliumi dešiniau esantį tešlos kraštelį lenkiu ant kairės rankos smiliaus nago, šį pirštą patraukiu ir tešlą tvirtai prispaudžiu jo vietoje. Viena bangelė suformuota. Keliauju dešiniau ir kartoju tą patį. Ir taip per visą kibino kraštelį.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite kibinus. Kiaušinį išplakite su žiupsneliu druskos. Plakiniu aptepkite kibinus. Kepkite orkaitėje ~40 min.
Skanaus!
Už receptą dėkojame https://www.facebook.com/patikrintireceptai/