Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  ANTIENA  / 
Salotos su persikais ir antiena
ingredientai
400 ml vandens
200 ml bulguro
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
½ šaukštelio druskos
3-4 prinokusių persikų
2 šaukštų citrinos sulčių
2–3 šaukštų smulkiai supjaustytų prieskoninių žolelių (petražolių, mėtų, kalendrų, svogūnų laiškų)
80 g gražgarsčių
120 g fetos sūrio
8-12 KITCHEN ME karštai rūkytos ančiuko filė riekelių (https://www.balticlarus.lt/lt/kitchen-me/produkcija/antiena/karstai-rukyta-antienos-file-su-oda-aukciausia-rusis.htm)
pagal poreikį SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“
papildomai Aliejaus, citrinos sulčių

Salotos su persikais ir antiena

15 min.
4 asmenims
Gaminimas
1. Vandenį užvirinkite, verdančiu skysčiu užpilkite bulgurą, taip pat supilkite aliejų ir įberkite druskos. Uždenkite ir palikite 5 min. Tada pamaišykite šakute, kad neliktų gumulėlių.
2. Persikus supjaustykite skiltelėmis ir pašlakstykite citrinos sultimis. Bulgurą sumaišykite su prieskoninėmis žolelėmis.
3. Gražgarstes suberkite į dubenį, taip pat suberkite bulgurą, persikus, patrupinkite fetos ir uždėkite vytintos KITCHEN ME karštai rūkytos ančiukų filė riekelių.
4. Pašlakstykite aliejumi ir citrinos sultimis, pabarstykite SANTA MARIA juodaisiais pipirais „Tellicherry“. 
 
VMG foto ir receptas iš knygos "Alfas vienas namuose". Nuoroda į knygą:  https://alfoknyga.vmgonline.lt/prisijungimas?redirect_to=/  
Atgal į receptų sąrašą