350 g | antienos filė didkepsnio su prieskoniais |
1 skardinė | raudonųjų pupelių |
1 vidutinis | raudonasis svogūnas |
1 | raudonoji paprika |
pusė | aitriojo pipiro |
2-3 skiltelės | česnako |
50 g | graikinių riešutų |
Žiupsnelio | druska, pipirai |
Padažui: | |
alyvuogių aliejaus | |
vyno acto | |
garstyčių |
keptuvę sudėkite mėsą ir kepkite pavartant apie 15-20 min., kol gražiai apskrus. Svogūnai supjaustomi plonais žiedeliais. Jei svogūnai yra naminiai, t.y. sultingi ir aštrūs, tada geriau supjaustyti ir panardinti į karštą vandenį 2 minutėms. Priešingu atveju svogūnų skonis užgoš visas salotas.
Pašalinkite sėklas iš paprikų ir supjaustykite juostelėmis. Supjaustykite mėsą juostelėmis. Taip pat kruopščiai pašalinkite sėklas iš aitriojo pipiro ir smulkiai supjaustykite. Česnakai gali būti supjaustyti arba išspausti. Iš skardinės pupeles sudėkite į vandenį ir nuplaukite.
Į dubenį sudėkite svogūną, jautieną, pipirą, česnaką, skrudintus ir smulkiai supjaustytus graikinius riešutus. Įberkite druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį. Padarykite padažą iš 4-5 šaukštų alyvuogių aliejaus, 1 šaukšto vyno acto ir 1 šaukšto garstyčių . Užpilkite padažą ant salotų. Išmaišykite.
Skanaus!
Už receptą dėkojame Stebuklingai virtuvei.