250 g | Kitchen me k.r. antienos file |
1 v.š. | dižono garstyčių |
2 v.š. | alyvuogių aliejaus |
1 v.š. | raudono vyno acto |
1/3 | raudono svogūno |
keli šaukštai | graikinių riešutų |
50 g | čederio sūrio |
100 g | šviežių aviečių |
2 vnt. | šviežios figos |
50 g | burokėlių lapų |
50 g | sultenės ar rukolos |
žiupsnelis | druskos, pipirų |
Jei netikite, kad antiena ir avietės puikai dera, privalote paragauti šį patiekalą. Garantuojame, skonis nenuvils!
1.Pirmiausia pasigaminame padažą. Dideliame inde sumaišome garstyčias su raudono vyno actu, druska, pipirais, alyvuogių aliejumi ir labai smulkiai pjaustytu raudonu svogūnu. Labai gerai išmaišome - tam puikiai tiks plakimo šluotelė.
2. Sausoje keptuvėje kelias minutes paskrudiname graikinius riešutus.
3. Į indą su padažu sudedame salotų lapus, nedideliais gabalėliais smulkintą ar laužytą sūrį (čia labai tinka angliškas čederis arba parmezanas) bei plonomis juostelėmis pjaustytą rūkytą antienos filė (odelės nulupti nebūtina, nes ji labai skani, o riebaliukas lengvai susikramto).
4. Salotas gerai išmaišome ir sudedame į serviravimo lėkštes. Ant viršaus barstome skrudintus graikinius riešutus, šviežias avietes ir skiltelėmis pjaustytas figas.
Už receptą dėkojame Maisto kelionei.