350 g. | antienos file žolelių didkepsnio |
2 gūžių | Romaine salotų |
saujos | baltos duonos skrebučių |
pagal poreikį | Parmezano sūrio |
6 vnt | virti putpelių kiaušiniai |
Padažui : | |
1 vnt. | šviežio kiaušinio trynys |
1 v.š. | Vorčesterio padažo |
5 v.š | alyvuogių aliejus |
1 skilt. | česnako |
2 vnt. | ančiuvių aliejuje ( nebūtinai) |
2 v.š. | citrinos sulčių |
1 v.š. | garstyčių |
pagal poreikį | šviežiai tarkuoto Parmezano |
žiupsnelis | pipirų, rudojo cukraus |
Įkaitinkite storapadę griliaus keptuvę. Galite įpilti truputį aliejaus. Dėkite antienos filė odele žemyn ir kepkite po 5 min kiekvieną pusę. Sudėkite kepsnius į dubenį, uždenkite ir palaikykite apie 10 min. Palikite atvėsti. Gaminame padažą : kiaušinis palaikomas 1 min verdančiame vandenyje. Atskirtą kiaušinio trynį, trintą česnaką ir visus kitus išvardintus ingredientus, be aliejaus ,dėkite į plakimo indą. Pradėkite plakti ir po truputį pilkite alyvuogių aliejų.Gausite tirštoką padažą. Dėkite tarkuotą Parmezaną. Būtinai ragaukite ir skaninkite druska,pipirais. Nuostabus padažas.Jeigu nemėgstate ančiuvių ,vietoje jų įdėkite druskos. Į lėkštes dėliokite salotas, per pusę pjautus putpelių kiaušinius,skrebučius,Parmezano drožles. Per vidurį sudėkite supjaustytą antieną.Padažą galite patiekti atskirai arba užpiltą ant salotų.
Skanių ir malonių akimirkų Jūsų virtuvėje !!!
Dėkojame Skanu, gražu ir su meile... Rita už receptą!